Porco Rosso

Porco rosso és una pel·lícula d'animació japonesa dirigida per Hayao Miyazaki i produïda per Studio Ghibli. La pel·lícula va ser estrenada el 1992 al Japó amb el títol original "Kurenai no Buta" (Porco Rosso: The Crimson Pig). A l'exterior del Japó, es va conèixer simplement com "Porco Rosso"


Hayao Miyazaki es un director i guionista japonès que sempre ha destacat per abordar temes com l'antifeixisme i el combat contra la tirania en les seves pel·lícules d'animació. "Porco Rosso" és un exemple d'aquest enfocament. Ambientada en l'època de l'entreguerres, la pel·lícula presenta Porco Rosso, un pilot valent amb l'aparença d'un porc antropomòrfic. La famosa frase "Prefereixo ser un porc que un feixista" il·lustra la seva resistència a l'autoritarisme. Miyazaki utilitza aquesta narrativa per transmetre un missatge potent sobre la importància de defensar la justícia i la llibertat. 

A l'horitzó del Mar Adriàtic, el sol s'aixeca i banya el cel amb tons de taronja i rosa, donant la benvinguda a un nou dia en aquest món de pirates de l'aire i pilots d'elit. Aquí és on la història de "Porco Rosso" pren volada.

Era un temps de caos i conflicte, on les ideologies feixistes s'alçaven per amenaçar la pau i la llibertat de la gent del Mar Adriàtic. La violència i la tirania creixien, però també ho feia la resistència. En aquest context, un solitari pilot d'avió amb una misteriosa maledicció que el va convertir en un porc antropomòrfic anomenat Porco Rosso s'alçava com un defensor dels febles i un opositor intrèpid als pirates de l'aire.

La història de "Porco Rosso" ens recorda la importància de defensar el que és just i lluitar contra la tirania i la violència. Ens inspira a ser valents enfront de les adversitats, i ens recorda que, com a individus, podem fer una diferència significativa en el món.

Si estas d'acord amb això i t'agrada el diseny que acompanya aquest text el pots trobar aqui: https://botiga.4xsample.cat/products/prefereixo-ser-un-porc-que-un-feixista