Fer una república

La presa de la Bastilla el 14 de juliol de 1789 va ser l'ignici que va encendre la flama revolucionària a França. Els ciutadans, que havien crescut farts de l'opressió de l'antic règim, es van unir per afrontar els seus opressors i reclamar els seus drets i llibertats.

La caiguda de la Bastilla va fer que el rei Lluís XVI es rendís davant la pressió popular i va acceptar les reformes que el poble exigia. Aquest esdeveniment va assenyalar l'inici d'una nova era, en la qual el poder del rei va ser minvat i es va obrir pas a una forma de govern més participativa.

Amb l'esclat de la Revolució, els ciutadans es van dirigir cap als palaus reials, com el Palau de Versalles, on residia la monarquia. Aquesta fou una demostració de la força i la determinació del poble enfront del règim monàrquic absolut. Lluís XVI i la seva família van ser traslladats a París, on van ser posats sota una forma de "custòdia" per part del poble.

Un dels principis fonamentals de la Revolució Francesa era la cerca de la igualtat entre tots els ciutadans, independentment de la seva procedència social. La Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà, adoptada per l'Assemblea Nacional Constituent el 26 d'agost de 1789, va ser un punt culminant d'aquesta cerca d'igualtat.

La Declaració proclamava els drets inalienables i universals de l'home, com la llibertat, la igualtat, la propietat i la seguretat. Va influir en altres moviments revolucionaris i esdeveniments històrics importants, com la Declaració d'Independència dels Estats Units d'Amèrica i la Carta dels Drets dels Estats Units.

La Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà va inspirar altres moviments i esdeveniments revolucionaris al llarg dels anys, entre ells el naixement de la Carta de Drets Humans.

La Carta de Drets Humans, adoptada per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 10 de desembre de 1948, va ser un pas important per protegir i garantir els drets humans a escala global. Aquest document va ser influït pel llegat de la Revolució Francesa i va reforçar la idea de la dignitat inherent i els drets inalienables de tots els membres de la família humana.

Dins dels drets humans reconeguts internacionalment, s'inclou el dret d'autodeterminació, que permet a les nacions i els pobles decidir lliurement el seu propi futur polític, econòmic, social i cultural. Malauradament, aquest dret ha estat negat de forma reiterada per part d'Espanya a Catalunya. Les aspiracions de molts ciutadans catalans per aconseguir una república o una independència han estat contestades amb violència, tortura, monitorització il·legal, espies infiltrats, etc. Potser ha arribat l'hora de recuperar l'esperit del 14 de juliol del 1789 i fer rodar els caps de qui estigui al costat dels opressors i fer caure aquest règim d'una vegada per totes.

Si estas d'acord amb això i t'agrada el diseny que acompanya aquest text el pots trobar aqui: https://botiga.4xsample.cat/products/cap-a-la-republica