Keep calm.

El cartell original "Keep Calm and Carry On" té una rica història que es remunta a la Segona Guerra Mundial, específicament l'any 1939. En aquell moment, amb l'amenaça creixent dels bombardejos nazis sobre el Regne Unit, el govern britànic va decidir crear una sèrie de cartells amb missatges motivadors per infondre esperança i coratge en la població en cas d'un atac aeri.

D'aquesta sèrie de cartells, van ser dissenyats tres exemplars. Dos dels cartells van ser distribuïts àmpliament en aquell moment. Un d'ells mostrava una corona britànica i la frase "Your Courage, Your Cheerfulness, Your Resolution will Bring Us Victory" (La vostra valentia, la vostra alegria i la vostra determinació ens portaran a la victòria), mentre que l'altre cartell presentava l'escut del Regne Unit i deia "Freedom Is in Peril" (La llibertat està en perill).

El tercer cartell, amb la icònica frase "Keep Calm and Carry On" (Mantingueu la calma i seguiu endavant), no es va distribuir massivament aleshores. Es va concebre com un recurs de reserva en cas que els altres dos cartells s'esgotessin, i es van imprimir quantitats limitades. Aquest tercer cartell va quedar oblidat durant dècades, fins que va ser redescobert l'any 2000 en una botiga d'antiguitats a Northumberland.

Des de la seva redescoberta, el cartell "Keep Calm and Carry On" va guanyar una nova vida i va esdevenir un fenomen viral a escala mundial i va esdevenir un mem.

"Keep Calm i Puta Espanya" reflecteix el sentiment de rebuig i frustració d'alguns catalans respecte a la seva relació amb Espanya.

Però no és només un Puta espanya ple d'ira, és un puta espanya tranquil, és un Puta espanya ple de normalitat perquè després del mal que ha fet espanya hem de poder dir Puta espanya amb normalitat.

I si us ha agradat la història podeu trobar la samarreta que apareix a la imatge, la que vaig fer en honor a aquesta història a: https://botiga.4xsample.cat/products/keep-calm